UV-C FiltAir légtisztító berendezés

UV-C FiltAir légtisztító berendezés fejléc

A Covid-19 mutatta meg igazából, milyen nagy szükség van a steril levegőre zárt terekben. A Krill Zrt. és az Airvent Zrt. közös fejlesztésének eredménye ez a légtisztító berendezés, amely 96%-ban elpusztítja a gombák, csírák mennyiségét a megszűrt levegőből, illetve 91%-át a vírusoknak, baktériumoknak is.

légtisztító berendezés - mérési eredmények - krill.hu

A Synlab által hitelesített mérési jegyzőkönyv másolata az UV-C FiltAir légtisztító gépről

Mindezt káros anyag kibocsájtása nélkül. A kifejlesztett légtisztító gép előnye az adott helyiséghez méretezett berendezés kettős szűrőrendszere, és a gondosan megtervezett légáramoltatási profilja. A légtisztító nyugodtan használható egy térben bármilyen más műszerrel együtt. A gép optikailag teljesen zárt, ezért a közvetlen UV-besugárzást nem tűrő élő szervezetekre semmilyen káros hatással nincs. Orvosi várótermekben, gyógyszertárakban, kórházi kórtermekben ideálisan használható. A világjárvány alatt felértékelődik szerepe: szépségszalonokban, irodákban, üzletekben, fodrászatokban nagyfokú védelmet biztosít a folyamatosan vírusmentesített levegő. Maga a berendezés jól elhelyezhető: keskeny, és igazítható a beltéri magassághoz. A légtisztító másik nagy előnye a megfelelően áramoltatott levegő, amely huzatmentesen cserélődik ki egy jól megtervezett szisztéma alapján.

légtisztító berendezés - légáramoltatási profil - krill.hu

Az UV-C FiltAir légáramoltatási profilja egy helyiségben. Örvények nem keletkeznek

A szóbanforgó légtisztító gép tehát alul beszívja a levegőt, majd egy sterilszűrőrendszer kiszűri előbb a nagyobb részecskéket, porokat, majd végül a nagyobb kórokozókat, végül pedig az UV-sugárzó rendszer elpusztítja a még levegőben tartózkodó mikrobák legnagyobb részét. Ezt követően egy ventilátor segítségével kiáramlik a plafon felé a megtisztított levegő, amely a falak mentén ismét leáramlik, ezáltal folyamatos keringtetésben tartva a helyiség levegőjét.

Megjelenése diszkrét, bármilyen matrica felhelyezhető rá, alapból kétféle színben gyártjuk, de kérhető egyedi fényezéssel is. A ventilátorok energiatakarékos EC nyomókamrásak, alacsony zajszintet produkálnak, nem zavaróak egyáltalán. Külső felülete epoxy porfestékkel elektrosztatikusan festett, C4 korrózióállóságú alumíniumburkolattal rendelkezik. Karbantartása egyszerű, a szűrőcserék, csőcserék könnyen megoldhatóak.

A légtisztító berendezés hálózati feszültséggel üzemel, átalakítóra nincs szükség. Alapesetben négyféle kivitellel készülnek gépeink, ezek adatai a következők:

légtisztító berendezés - légsterializáló készülék adatok - krill.hu

Jellemzően 15-75 négyzetméteres helyiségeket lehet megfelelően légkezelni, ugyanakkor egyedi kivitelekre is van lehetőség.

A légtisztító gép szerelésénél ugyanakkor körültekintőnek kell lenni, mindenképpen áramtalanítsuk kinyitás előtt, mert az UV-sugárzás súlyos szemkárosodást okozhat a bőrkárosodások mellett!

A termék telepítési költsége is alacsony, fali konzolokkal könnyen rögzíthető stabilan. Tömege sem jelentős, de szállításnál érdemes állítva mozgatni a sérülések elkerülése végett.

A COVID-19 járványhelyzetben egyértelmű, hogy a légtisztító berendezések felértékelődnek, függetlenül a járvány lefolyásától. Mivel nem csak a vírusokat szűri ki hatékonyan a készülék, hanem minden egyéb kórokozót, ezért a többi betegséggel, levegőben terjedő fertőzésekkel szemben hatékony védekezési mód a folyamatosan kellően megtisztuló beltéri levegő. Gépünk nem egy hirtelen, a jelen helyzetre fejlesztett megoldás, hanem gondosan, évek alatt kikísérletezett, tesztelt fejlesztés eredménye, ezért a hatékonysága magasfokú, és az üzemeltetése sem körülményes. Volt idő felmérni az igényeket, és kialakítani a legmegfelelőbb megoldást a problémára, amit a jelenlegi pandémia aktuálisan okoz.